Igår lagade vi en snabb och enkel räksoppa med vitt vin, vitlök, saffran, räkor och basilika !! En riktig favorit! Ingredienser 0,5 kg frysta tinade stora räkor 175 g fänkål 1 gul lök (små) 1 klyfta vitlök 2 tomater 0,5 kruka basilika 0,5 g saffran 1 krm cayennepeppar 1 dl vitt vin 4 dl fiskbuljong (gjord på tärning) 1 dl matlagningsgrädde 15% olivolja salt svartpeppar Gör så här Skala räkorna och ställ dem svalt. Strimla fänkål, lök och vitlök. Dela tomaterna i halvor och peta ur kärnorna med liten kniv. Fintärna dem och grovhacka basilikan. Hetta upp olivolja i en stor kastrull som rymmer hela rätten. Lägg i fänkål och lök och fräs tills de mjuknat något. Rör ner saffran, socker och cayennepeppar i kastrullen och häll sedan i vinet. Låt alltsammans koka i ett par minuter och tillsätt sedan buljong och grädde. Smaka av med salt och peppar. Koka på låg värme i ca 15 minuter. Tillsätt tomater och basilika, smaka av med salt och peppar. Låt soppan koka upp, ställ åt sidan och blanda försiktigt i räkorna (de ska inte kokas). receptet hittar ni även på köket.se